Головні Новини

Свіжі новини України та всього Світу

У Харкові за 2-3 місяці можуть впровадити диференціацію повітряних тривог – мер
Повітряна Тривога Харків

У Харкові за 2-3 місяці можуть впровадити диференціацію повітряних тривог – мер

Міський голова Харкова, Ігор Терехов, оголосив про завершення створення системи диференційованих повітряних тривог. За його словами, програмне забезпечення та узгодження з відповідними службами вже наявні, і необхідно лише отримати фінансування для реалізації проєкту. Однак, місто не може здійснювати оплату за роботи, тому що казначейство не проводить ці перекази. Мер сподівається, що ця проблема буде вирішена та зазначив, що система диференційованих повітряних тривог є дуже важливою для безпеки Харкова. Відповідно до нової Програми реагування на надзвичайні ситуації Харкова, буде створений ситуаційний центр та розроблена диференційована система оповіщення. У статті також наголошується на тому, що тривалість повітряних тривог в Харкові може досягати до 36 годин безперервно. Згідно з опитуванням, половина українців вважає, що повітряна тривога повинна оголошуватись завжди під час злетів російських літаків МіГ-31, а ще 40% підтримують ідею диференціації тривог залежно від ситуації та загрози.

Про це під час підходу до преси сказав міський голова Харкова Ігор Терехов, передає кореспондент Укрінформу.

“Практично завершено створення цієї системи. Розроблена програма, є відповідний проєкт. Ми вже багато зробили в цьому напрямку. Програмне забезпечення, домовленості з усіма відповідними службами – все це є. Як тільки отримаємо фінансування, відразу перейдемо до реалізації цього проєкту. На це потрібно два-три місяці”, – сказав мер.

За його словами, місто не може зараз сплатити за відповідні роботи, оскільки казначейство не проводить ці перекази.

“Це не першочергові платежі, на жаль. Я звернувся з цього приводу. Перемовини пройшли. Вважаю, що це буде вирішено. Я впевнений, що нам допоможуть, щоб проплатити певні кошти, щоб ми могли якнайшвидше створити цю систему диференційованих повітряних тривог. Це дуже важливо для Харкова”, – зазначив мер.

Читайте також: Уряд планує до листопада створити реабілітаційні відділення у лікарнях Харківщини

Як повідомлялося, на сесії Харківської міської ради 26 січня депутати затвердили Програму реагування на надзвичайні ситуації Харкова на 2024-2027 роки, в рамках якої створять ситуаційний центр і розроблять диференційовану систему оповіщення.

У Харкові повітряні тривоги подеколи тривають по 6, 8, 20 годин, у липні зафіксована найдовша від початку повномасштабного вторгнення РФ – 36 годин повітряної тривоги безперервно.

Як повідомляв Укрінформ, згідно з опитуванням, половина (51%) українців вважають, що завжди потрібно оголошувати повітряну тривогу під час злетів російських літаків МіГ-31 – потенційних носіїв ракет “Кинджал”. Ще близько 40% українців говорили про доцільність диференціації тривог залежно від ситуації та реальності загрози.

Фото ілюстративне

Джерело: ukrinform.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Артем Школьний – це видатна постать у світі журналістики та публіцистики і головний редактор сайту Головні Новини, яка відзначається своїм талантом та професіоналізмом у створенні інформаційного контенту. Вже з молодих років виявив великий інтерес до подій, що відбуваються у світі.